KOCSIS ÉS SZABÓ ÜGYVÉDI IRODA SZAKTERÜLETEI

Az alábbi linkekre kattintva a Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda szakterületeivel kapcsolatos részletesebb információkat és ügyfelei véleményét is olvashatja:

Cégjog, társasági jog

Ingatlanjog

Munkajog

Öröklési jog

Magánjogi szerződések, egyéb okiratok készítése, véleményezése

Polgári peres és nemperes ügyekben a képviselet ellátása

Cégjog, társasági jog

A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda teljes körű szolgáltatást nyújt a gazdasági társaságok jogi ügyeivel kapcsolatban.

Gazdasági társaságok alapítása, módosítása, megszüntetése

„Én köszönöm a lehetőséget, és azt is, hogy a társasági szerződés módosításával megoldják a gondunkat, amire évek óta keressük a megoldást.”

Gazdasági társaságok képviselete cégeljárásban

„El kell mondanom, hogy nagyon elégedettek voltunk a cégalapítás kapcsán kapott szolgáltatással.”

Társaságok teljes körű képviselete megbízás alapján

„Megbízható, ügyfélközpontú szolgáltatást kapok. Az Iroda teljes megelégedéssel tölti be a cégemben a CÉGJOGÁSZ posztot.”

Ingatlanjog

Ingatlanokkal kapcsolatos szerződések készítése

Eljárás a földhivatal és a szükséges egyéb hatóságok előtt

„Ami megnyugtatott, hogy láttam: teljesen képben vagytok a hiteles adásvételek tekintetében, minden maximálisan elő volt készítve, figyelembe vettétek a kéréseinket, sőt olyan dolgokat is megfogalmaztatok, ami nekem eszembe sem jutott, pedig a mi biztonságunkat szolgálja. Ugyanakkor láttam az eladók részéről is, hogy értik és teljesen elfogadták a feltételeket.”

„Legutóbb nagyon elégedettek voltunk a Dr. Kocsis Ildikó nyújtotta szolgáltatással, amikor egy ingatlan adás-vételnél segédkezett. Megpróbálom összefoglalni, mik tetszettek benne: – mobilon könnyen, gyorsan elérhető volt, mindig kedves és segítőkész volt, nagyon rövid határidőkkel vállalt mindent. Az ügyintézés minden lehetséges részét elvállalta, így nekünk nem kellett külön sorban állni pl. a Földhivatalnál. Maga a szerződés megtárgyalása és megkötése nagyon barátságos légkörben zajlott. Alapos volt és felkészült, minden felmerülő kérdésre precíz választ adott, elmondta a különböző megoldások előnyeit és hátrányait, mindenre volt megoldási javaslata, és az egyéni igényeknek is eleget tett, még ha azok plusz munkával jártak is (pl. amikor az eladónk azt kérte, hogy az ő nyilatkozatát írja meg előre ő helyette, hogy csak el kelljen faxolnia majd aláírva). Nem volt hiba/elütés a szerződés szövegében, ami miatt módosítani kellett volna később. Az eladónk is elégedett volt, úgy tudom, Dr. Kocsis Ildikót felkérte ügyvédnek a saját lakásvásárlásához.”

Munkajog

A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda rendszeresen nyújt jogi tanácsadást munkajogi kérdésekben, továbbá vállalja az ehhez tartozó okiratok elkészítését és véleményezését.

Munkajogi kérdések

Munkaviszonnyal kapcsolatos szerződések elkészítése, módosítása, megszüntetése

Munkaszerzősek véleményezése

Munkaviszonyból eredő jogviták esetén képviselet nyújtása

„Az Ügyvédi Iroda közreműködésével készítette el cégünk a munkaerő-kölcsönzési tevékenység valamennyi lényeges alapdokumentációját, szerződését. Az Iroda lelkiismeretes, alapos és minden részletre kiterjedő szakmai munkát végzett, amelynek eredménye, hogy legalább ebben a témában biztosan nem kell aggódnunk. A körültekintő előkészítés olyan kérdésekre is fényt derített, amelyekre más nem gondolt. A nyugalom végül is sokat megér.”

Kintlévőségek és követelések jogi úton történő érvényesítése

A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda rendkívül sok tapasztalatra tett szert a kintlévőségek és követelések jogi kezelése kapcsán. Mindezt bizonyítja az alábbi ügyfél-vélemény is. Nagyon sok hasznos információt talál a Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda kintlévőség kezelés tudástárában.

“Sajnos a mai magyar építőiparban egyre gyakoribb a tudatos megtévesztés, csalás nem fizetés stb. Ebből adódóan egyre több a pereskedés is. Volt már „szerencsém” néhányban részt venni, legtöbbjét elvesztettem ( cca. 12 MFt ) veszteséget könyvelve el, pedig úgy érzem egy jobb jogi képviselővel a fele megmenthető lett volna.

MOST MEGTALÁLTAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( illetve már dolgozunk együtt egy ideje, de ez az első “közös” perünk, amelynek első szakasza teljes sikerrel zárult. Nyertem és vesztettem már pereket, de olyat, hogy ugyanazt a pert kétszer is első fokon megnyerjek ( megnyerjünk )… mit mondjak ilyennel még nem találkoztam.

Komolyan mondom, egészen addig a pillanatig míg másodszor ki nem hirdette a Bírónő a “Köztársaság nevében” az ítéletet egy csipetnyi esélyt sem adtam magunknak és már azon töprengtem, honnan kerítek pénzt ennek az ítéletnek az ellentételezésére.

Bevallom néha azt éreztem, hogy az alperes asztalnál mellettem ülő „szenvtelen” arcú jogi képviselő nem nagyon harcol értem. Persze én nem értek a jogi dolgokhoz. De TE valahogy úgy forgattad a szavakat, a kérdéseket, a paragrafusokat úgy kérdeztél és vezetted az én gondolataimat, jóindulatú mosollyal a szád sarkában, hogy nyertünk. KÉTSZER IS!

Köszönöm Neked és Kedves Kolléganőidnek ezt a SIKERt.

Őszinte barátsággal ( ha szabad ezt írnom ) és megkülönböztetett tisztelettel”

Öröklési jog

Az öröklés kapcsán rengeteg jogi kérdés merül fel az emberekben. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda nagy hozzáértéssel és érthető fogalmazással válaszolja meg és oldja fel e jogi kérdéseket, és ügyfelei legnagyobb megelégedésére jár el minden ehhez kapcsolódó jogi procedúrában.

Végrendeletek elkészítése és letéti őrzése

Öröklési szerződések elkészítése

Tartási szerződések és életjáradéki szerződések elkészítése

Halál esetére szóló ajándékozási szerződések elkészítése

Várt örökségről szóló megállapodások elkészítése

Képviselet ellátása hagyatéki eljárásban és öröklési jogi vitákban

“Szeretném megköszönni azt a lelkiismeretes és eredményes munkát, amivel hozzájárultak a vitás kérdés számomra kedvező lezárásához. Szakértelmük és tanácsaik nélkülözhetetlenek voltak számomra az elmúlt pár hónapban, különösen nagyra értékelem realitásérzéküket, amellyel sikerült megtalálni a mindkét fél számára vállalható kompromisszumot. Munkájuk a szó legszorosabb értelmében vett jogi tanácsadás, amelynek végén az Önök által biztosított mindenre kiterjedő információk birtokában az ügyfél úgy érezheti, hogy jó döntést hozott.

További munkájukhoz hasonló sok sikert kívánok!

Köszönettel és üdvözlettel”

Magánjogi szerződések, egyéb okiratok készítése, véleményezése

A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda sok évnyi tapasztalata ügyfelei előnyére válik minden magánjogi szerződés és egyéb okirat elkészítésénél és véleményezésénél is. Ha a témában naprakész információkra van szüksége, látogassa meg a Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda honlapját, ahol elolvashatja a szerződések jogáról szóló bejegyzést.

“Az Ügyvédi Iroda nyújtott segítséget cégünk egyik partnerével megkötendő szerződés véleményezésében és a tárgyalások során személyes képviselettel is támogatott bennünket. Az iroda által nyújtott támogatást profi munkaként értékeltem. Ugyanezt támasztja alá a másik fél vezető jogtanácsosának szóbeli nyilatkozata is, amikor gratulált nekem a profi kollégáimhoz. Ezzel utalt arra, hogy tiszteli azt a szakmai felkészültséget és hozzáértést, amit Dr. Kocsis Ildikó akkor tanúsított. Ezentúl minden céges szerződést Dr. Kocsis Ildikóval és az irodájával szeretnék véleményeztetni.

Polgári peres és nemperes ügyekben a képviselet ellátása

További információt talál a Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda peres eljárások és a polgári jog témakörök bejegyzései közt.

“Ma reggel, hogy itthon ültem a gép mellett és befejeztem ezt az anyagot, elkapott egy kellemes elégedettség a munkáddal kapcsolatban. Visszatekintettem az együttműködésünkre és érzem, hogy nagyon sok minden dolog kisimult és lement róla a figyelmem. Nagy biztonságot ad nekem, hogy számíthatok a jogi tanácsaidra.